Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op thailand.startpagina.nl

het hele traject

Hans Wening
22 Nov, 2012 12:37

Dames en Heren,

Tja, ik wil mijn toekomstige vrouw naar Nederland halen, en heb gekeken op www.ind.nl.

Dan zie je direct al door de bomen het bos niet meer.

Ik heb een paar vragen die mogelijk door lezers al ervaren zijn.

zoals ik het begrijp moet mijn vriendin nu woondende in Thailand in thailand eerst een inburgeringscursus doen , (kost ongeveer 3 maanden?)

En daarna ? , mijn vriendin heeft een master degree in finance en accounting, waarschijnlijk moet ze hier aanvullend leren om in elkgeval de specefieke kennis up te daten en daarna haar degree validaten zodat het hier geldig is.

ze wil hier ook gaan werken, en om toch geld te verdienen zou ze elk baantje kunnen oppakken om tijdens de studie wat geld te verdienen , en vooral dan ook de taal echt goed te leren.

In die tussentijd zou ik garant voor haar moeten staan 9 of niet?, kan ze dit ook zelfstandig doen ), maar ben nog niet gescheiden, (duurt nog een half jaartje denk ik )

wie herkend deze begin situatie en kan me vertellen wanneer en welke kosten er komen,en helpt ons een beetje op weg?

Hans Wening

Chang Noi
27 Nov, 2012 03:31

Voor zover mij bekend…

Zij moet in Thailand bij de NL embassy een inburgings-test afleggen. Om die met succes af te leggen zal ze een cursus moeten volgen om o.a. NL te leren.

Pas nadat ze geslaagd is voor deze test kan een MVV aangevraagd worden. Welke eisen voor de rest precies gesteld worden aan de aanvraag van een MVV kun je terug vinden op de web-site van de NL embassy in Bangkok.

Dat je nog wettelijk getrouwd bent kan wel eens een probleem zijn.

Chang Noi

Sfred+
28 Nov, 2012 10:23

Denk eerst maar eens goed na wat je aan het doen bent

loe
28 Nov, 2012 17:22

Sfred+ Schreef:

——————————————————-

> Denk eerst maar eens goed na wat je aan het doen

> bent

Zij is anders Fred, begrijp dat nou eens :)

tlharrie
30 Nov, 2012 09:01

Maakt niet uit als je wettelijk nog getrouwd bent

Als je aanstaande ex maar niet op het zelfde adres woont

Je gaat als volgent te werk

Je vriendin moet eerst het inburgerings examen doen in Bangkok en halen

Dan moet zij en aantal papieren regelen maastal in haar dorp ophalen

De papieren waar het om gaat van uw partner zijn de volgende

- Ongehuwdheidsverklaring

- Uittreksel geboorteregister

- Echtscheidingsakte (indien uw partner ooit gescheiden is)

- Naamsveranderings Akte (indien uw partner in het verleden ooit de voor

en/of achternaam naam heeft veranderd)

- Overlijdensakte vorige echtgenoot (indien uw partner een weduwe/weduwnaar

is)

Deze moet ze laten vertalen en legaliseren

Dit kan schuin tegen over de ambassade naast de parkeergarage naam van deze persoon is

Amnat Somchit

Kosten voor 3 papieren is plm. THB 8000,00 heb ik betaald

3) Opstarten MVV aanvraag bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok

De aanvraag van een MVV visum wordt door uw partner na het geslaagde examen

hier in Bangkok opgestart. Bij het indienen van de aanvraag dienen een

aantal Thaise documenten van uw partner bijgevoegd te worden. Deze

documenten dienen eerst vertaald te worden door een beëdigd vertaler in

Bangkok, daarna gelegaliseerd door het Ministry of Foreign Affairs in

Bangkok en daarna gelegaliseerd door de Ambassade. Het enigste wat van u

nodig is om de aanvraag in te dienen bij de Nederlandse Ambassade is een

copy uw paspoort + alle bestempelde pagina's en uw exacte adres gegevens.

Met bovenstaande zal Amnat je vriendin ook helpen

Nadat de aanvraag is aangenomen door de ambassade stuurt deze de aanvraag

door naar de IND in Nederland. De IND neemt daarop contact met u op met het

verzoek voor betaling van de MVV aanvraag leges. Nadat u de leges heeft

overgemaakt aan de IND zal deze u wederom contacten dmv een vragenformulier

voor het indienen van uw benodigde documenten voor het referenten onderzoek.

U vult de gestuurde vragenlijst volledig in en voegt de gevraagde documenten

van uzelf bij en stuurt dit retour naar de IND. Na ontvangst door de IND

wordt de aanvraag in behandeling genomen en is de gemiddelde wachttijd op

uitslag ongeveer 2 a 3 maanden.

Wat jij aan haar mee moet geven is het volgende

copy uw paspoort + alle bestempelde pagina's en uw exacte adres gegevens.

Als je nog vragen hebt hoor ik het wel

Gr. Harrie

tlharrie
30 Nov, 2012 09:14

dit is wel een beste school heb er al 5 mensen heen gestuurd en allemaal geslaagd

hebben ook kamers te huur boven de school

http://www.nederlands-thailand.com/